SIVIYAĞLI CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı kadar un
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ pudra şekeri ve yumurtayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Nişastayı, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu, son olarak unu ekleyerek yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde edin.
Unu ölçülü ekleyin lütfen.
Hamur biraz ele yapışabilir. Önemli olan yoğurma kabına yapışmaması.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pempeleşene kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket kabartma tozu1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı kadar un
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağ pudra şekeri ve yumurtayı mikserle bir dakika kadar çırpın. Nişastayı, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu, son olarak unu ekleyerek yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde edin.
Unu ölçülü ekleyin lütfen.
Hamur biraz ele yapışabilir. Önemli olan yoğurma kabına yapışmaması.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pempeleşene kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments