Yoğurmadan Kolay Ekmek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mayıs 2019 Pazar

Yoğurmadan Kolay Ekmek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
YOĞURMADAN KOLAY EKMEK
Malzemeler
4 su bardağı tam buğday unu
2 buçuk su bardağına yakın su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı Instant kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI






Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz şeklinde açın tuz Maya zeytinyağı ve suyu ekleyin malzemeler birbirine karışana kadar spatula ile karıştırın.
Hamurun kıvamı videoda gördüğünüz gibi olacak. Çok az daha katı olabilir. Sorun olmaz.
Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde iki katına çıkarana kadar mayalanmaya bırakın daha sonra un serpilmiş tezgahın üzerine hamuru dökün. Elinizle toparlayıp katlayarak yuvarlak şekil verin döküm tencerenin veya kek kalıbının içinde pişirebilirsiniz. Ben döküm tencerenin içine pişirme kağıdı serdim.
Tencerenin kapağını kapatıp hamurun yeniden kabarmasını bekleyin hamur iki katına çıkınca
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ekmeği bir kese kağıdının içine koyun. veya bir ekmek örtüsüne sarın. Sonra poşete geçirin ki ekmek yumuşak kalsın.
Ekmek en az 1 saat dinlendikten sonra dilimlemenizi tavsiye ederim yoksa keserken içi hamurlaşabilir.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments