Sponsorlu Bağlantılar
KAYNAR SU İLE KÜTÜR KÜTÜR SALATALIK TURŞUSU
4 kg küçük salatalık
2 baş sarımsak
5 çay bardağı Üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı kaya tuzu
5 adet limon tuzu
Yeteri kadar kaynar su
Kullanılmamış kapak
Kavanoz
Yapılışı
İlk olarak sakatlıklar güzelce yıkanır ve iki baş kısmından çok ince olacak şekilde kesilir.
Diğer yandan sarımsakları soyulur ve 3e kesilir.
Salatalıklar kavanoza güzelce yerleştirilir aralara sarımsak serpilir.
Bütün salatalık bu şekilde dizilir.
Kavanozun üstüne 1er çay bardağı sirke konulur.
Tuz ve limon tuzu da ilave edilir.
En son kaynar su ilave edilir ve kapağı sıkıca kapanarak ters çevrilir.
1 gün o şekilde bekletilir.
Ertesi gün normal galiba çevrilir ve 1 hafta bekletilir 1 hafta sonra artık servise hazır 👋
Afiyet olsun 😋'e tesekkurler.
4 kg küçük salatalık
2 baş sarımsak
5 çay bardağı Üzüm sirkesi
5 yemek kaşığı kaya tuzu
5 adet limon tuzu
Yeteri kadar kaynar su
Kullanılmamış kapak
Kavanoz
Yapılışı
İlk olarak sakatlıklar güzelce yıkanır ve iki baş kısmından çok ince olacak şekilde kesilir.
Diğer yandan sarımsakları soyulur ve 3e kesilir.
Salatalıklar kavanoza güzelce yerleştirilir aralara sarımsak serpilir.
Bütün salatalık bu şekilde dizilir.
Kavanozun üstüne 1er çay bardağı sirke konulur.
Tuz ve limon tuzu da ilave edilir.
En son kaynar su ilave edilir ve kapağı sıkıca kapanarak ters çevrilir.
1 gün o şekilde bekletilir.
Ertesi gün normal galiba çevrilir ve 1 hafta bekletilir 1 hafta sonra artık servise hazır 👋
Afiyet olsun 😋'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments