Sponsorlu Bağlantılar
Mide Yanmasından Bu Doğal Tedavi Yöntemiyle Kurtulun
Yemek yedikten sonra mideniz yanmaya meyilli ise, hem bu durumu önlemek hem de en yaygın belirtilerini ortandan kaldırmak için aşağıdaki doğal tedavileri deneyebilirsiniz. Mide yanması, bazı yiyeceklerin tüketilmesinden ya da yemek yedikten sonra mide asidinin aşırı üretilmesi sonucu oluşan rahatsız eden bir durumdur.
Karın bölgesinden yemek borusuna kadar yanma hissi olarak kendini gösterir.Bükücü kasların zayıflığından dolayı, mide asidi yemek borusuna geri döner. Ara sıra kendini gösteren ciddi bir durum olmasa da bazı insalar için kronik ve tekrar eden bir problem olabilir. Yanma hissi ile beraber, geğirme ve çoğu zaman kalp krizi belirtisi olduğu sanılan keskin göğüs ağrısı gibi belirtiler de görülebilir. Neyse ki, yararları sayesinde herhangi bir yan etkiye sebep olmadan mide yanmasını kontrol altına alan bazı doğal tedaviler bulunmaktadır.
1. Aleo vera kristalleri ve bal
Aleo vera yapraklarında bulunan kristallerin, mide yanması belirtilerini kontrol altına alan sindirimsel ve iltihaplanmayı önleyici özellikleri vardır. Balın yararları da eklenince, midenin pH seviyesini düzenlerken zarar gören mide duvarının iltihaplanmasını önleyen antiasit bir tedavi olarak görev yapar.
Malzemeler
1 aleo vera yaprağı;
2 yemek kaşığı bal (15 gr)
Hazırlanışı:
Aleo vera yapraklarından kristalleri ayırın ve bu kristalleri 2 yemek kaşığı bal ile blendırdan geçirin. Bu karışımı, yemek yedikten sonra ya da mide yanması belirtileriyle karışılaştığınızda için. Aleo veranin laksatif ektisi olduğunu da unutmayın. Bu yüzden makul miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
2. Yulaf;
Yulaf, mide yanmasını hızlı bir şekilde geçiren bir başka antiasittir. Lif ve antioksidanlar içerir. Bunlar vücuda alındığında midenin pH seviyesi dengelenir, asit salınımı azalır. Aynı zamanda, reflüyü de etkileyebilen kolestrol seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Malzemeler;
1 bardak su (250 ml)
2 yemek kaşığı yulaf (20 gr)
Hazırlanışı:
1 bardak suyu ısıtın. Kaynadığında 2 yemek kaşığı yulafı ekleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra süzün ve için. Günde 3 defaya tekrar edin.
3. Zencefil ve bal:
Zencefil, mide asidinin aşırı salgılanmasını engellemeye yardımcı olan sindirimsel bileşenler içerir. Aynı zamanda H. Pylori bakterisinin etkinliğini arttırır. Aktif bileşeni, gingerol, iltihap önleyici ve sakinleştirici özellikleri sayesinde mide yanmasını ve bu problemle ortaya çıkan rahatsızlığı kontrol altına alır.
Malzemeler;
1 bardak su (250 ml)
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil (10 gr)
Bal
Hazırlanışı:
Bir bardak suyu ısıtın. Su kaynadığında rendelenmiş zencefili ilave edin. İki dakika boyunca kısa ateşte demlenmeye bırakın ardından ocaktan alın. Bir yemek kaşığı balı ekleyin ve içme sıcaklığına ulaşana kadar bekleyin. Mide yanmasının ilk belirtileriyle karşılaştığınızda bir bardak için.4.Taze elma suyu:
Taze elma suyu, mide asidinin sebep olduğu yanmayı ve iltihabı ortadan kaldırmak için evde yapabileceğiniz en etkili tedavilerden biridir. Alkali oluşu ve iltihap önleyici bileşenleri, midedeki ve yemek borusundaki rahatsızlığı kontrol altına alır.
Malzemeler:
5 elma
1 yemek kaşığı bal (7,5 gr)
Hazırlanışı:
Elmaları meyve sıkacağından geçirin ve balı ekleyin. Mide yanmasının ilk belirtileriyle karşılaştığınızda ya da rahatsız eden yiyeceklerden hemen sonra için.
5. Patates suyu
Doğal patates suyunun mide suyu asidinin salgılanmasını kontrol eden sindirimsel özellikleri vardır. Rahatlatıcı özellikleri üst karın bölgesindeki yanmayı azaltır aynı zamanda yemek borusuna ulaşan asidi etkisiz hale getirir.
Malzemeler;
1 patates
1/2 bardak su (125 gr)
Hazırlanışı:
Kullandığınız patateslerin üzerinde hiçbir siyah ya da yeşil leke olmadığından emin olun çünkü bu bölgeler zararlı maddeler içeriyor olabilir. Patatesleri rendeleyin ve bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün.
Bu doğal sudan iki yemek kaşığı alın ve yarım bardak ılık suya ekleyin. Yanma hissi başladığında için. Gördüğünüz gibi, elinizin altındaki malzemelerle hazırlaması oldukça kolay doğal tedaviler bulunmaktadır.
Kaynak:gonuldostlar.net
Yemek yedikten sonra mideniz yanmaya meyilli ise, hem bu durumu önlemek hem de en yaygın belirtilerini ortandan kaldırmak için aşağıdaki doğal tedavileri deneyebilirsiniz. Mide yanması, bazı yiyeceklerin tüketilmesinden ya da yemek yedikten sonra mide asidinin aşırı üretilmesi sonucu oluşan rahatsız eden bir durumdur.
Karın bölgesinden yemek borusuna kadar yanma hissi olarak kendini gösterir.Bükücü kasların zayıflığından dolayı, mide asidi yemek borusuna geri döner. Ara sıra kendini gösteren ciddi bir durum olmasa da bazı insalar için kronik ve tekrar eden bir problem olabilir. Yanma hissi ile beraber, geğirme ve çoğu zaman kalp krizi belirtisi olduğu sanılan keskin göğüs ağrısı gibi belirtiler de görülebilir. Neyse ki, yararları sayesinde herhangi bir yan etkiye sebep olmadan mide yanmasını kontrol altına alan bazı doğal tedaviler bulunmaktadır.
1. Aleo vera kristalleri ve bal
Aleo vera yapraklarında bulunan kristallerin, mide yanması belirtilerini kontrol altına alan sindirimsel ve iltihaplanmayı önleyici özellikleri vardır. Balın yararları da eklenince, midenin pH seviyesini düzenlerken zarar gören mide duvarının iltihaplanmasını önleyen antiasit bir tedavi olarak görev yapar.
Malzemeler
1 aleo vera yaprağı;
2 yemek kaşığı bal (15 gr)
Hazırlanışı:
Aleo vera yapraklarından kristalleri ayırın ve bu kristalleri 2 yemek kaşığı bal ile blendırdan geçirin. Bu karışımı, yemek yedikten sonra ya da mide yanması belirtileriyle karışılaştığınızda için. Aleo veranin laksatif ektisi olduğunu da unutmayın. Bu yüzden makul miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
2. Yulaf;
Yulaf, mide yanmasını hızlı bir şekilde geçiren bir başka antiasittir. Lif ve antioksidanlar içerir. Bunlar vücuda alındığında midenin pH seviyesi dengelenir, asit salınımı azalır. Aynı zamanda, reflüyü de etkileyebilen kolestrol seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Malzemeler;
1 bardak su (250 ml)
2 yemek kaşığı yulaf (20 gr)
Hazırlanışı:
1 bardak suyu ısıtın. Kaynadığında 2 yemek kaşığı yulafı ekleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra süzün ve için. Günde 3 defaya tekrar edin.
3. Zencefil ve bal:
Zencefil, mide asidinin aşırı salgılanmasını engellemeye yardımcı olan sindirimsel bileşenler içerir. Aynı zamanda H. Pylori bakterisinin etkinliğini arttırır. Aktif bileşeni, gingerol, iltihap önleyici ve sakinleştirici özellikleri sayesinde mide yanmasını ve bu problemle ortaya çıkan rahatsızlığı kontrol altına alır.
Malzemeler;
1 bardak su (250 ml)
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil (10 gr)
Bal
Hazırlanışı:
Bir bardak suyu ısıtın. Su kaynadığında rendelenmiş zencefili ilave edin. İki dakika boyunca kısa ateşte demlenmeye bırakın ardından ocaktan alın. Bir yemek kaşığı balı ekleyin ve içme sıcaklığına ulaşana kadar bekleyin. Mide yanmasının ilk belirtileriyle karşılaştığınızda bir bardak için.4.Taze elma suyu:
Taze elma suyu, mide asidinin sebep olduğu yanmayı ve iltihabı ortadan kaldırmak için evde yapabileceğiniz en etkili tedavilerden biridir. Alkali oluşu ve iltihap önleyici bileşenleri, midedeki ve yemek borusundaki rahatsızlığı kontrol altına alır.
Malzemeler:
5 elma
1 yemek kaşığı bal (7,5 gr)
Hazırlanışı:
Elmaları meyve sıkacağından geçirin ve balı ekleyin. Mide yanmasının ilk belirtileriyle karşılaştığınızda ya da rahatsız eden yiyeceklerden hemen sonra için.
5. Patates suyu
Doğal patates suyunun mide suyu asidinin salgılanmasını kontrol eden sindirimsel özellikleri vardır. Rahatlatıcı özellikleri üst karın bölgesindeki yanmayı azaltır aynı zamanda yemek borusuna ulaşan asidi etkisiz hale getirir.
Malzemeler;
1 patates
1/2 bardak su (125 gr)
Hazırlanışı:
Kullandığınız patateslerin üzerinde hiçbir siyah ya da yeşil leke olmadığından emin olun çünkü bu bölgeler zararlı maddeler içeriyor olabilir. Patatesleri rendeleyin ve bir süzgeç yardımıyla suyunu süzün.
Bu doğal sudan iki yemek kaşığı alın ve yarım bardak ılık suya ekleyin. Yanma hissi başladığında için. Gördüğünüz gibi, elinizin altındaki malzemelerle hazırlaması oldukça kolay doğal tedaviler bulunmaktadır.
Kaynak:gonuldostlar.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments