Şişede Salatalık Turşusu
Malzemeler
2 kg kornişon salatalık (küçük boy tercih edilir)
1 baş sarımsak (dişlerine ayrılmış, kabukları soyulmuş)
2 yemek kaşığı kaya tuzu (iyotlu olmayan)
1 su bardağı üzüm sirkesi (veya elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1,5 litre kaynatılıp soğutulmuş içme suyu
İsteğe göre: 2–3 adet acı biber, defne yaprağı, kereviz yaprağı veya nohut (turşunun daha çıtır olması için)
Yapılışı
Salatalıkları iyice yıkayın, uç kısımlarını çok az kesin. (İsteğe göre birkaçına çatal batırabilirsiniz.)
Kavanoz veya pet şişelere salatalıkları sıkıca yerleştirin. Aralara sarımsak ve istenirse acı biber ekleyin.
Ayrı bir kapta su, kaya tuzu, sirke, şeker ve limon tuzunu karıştırarak salamura suyunu hazırlayın.
Hazırladığınız salamurayı kavanozlara doldurun, ağzında boşluk kalmasın.
Kapaklarını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde 10–15 gün bekletin.
Ortalama 2 hafta sonunda turşunuz kıtır kıtır ve yemeye hazır olur.
Hiç yorum yok:
comments