Anne Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Anne Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar



Anne Baklavası
100 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
2 kaşık üzüm sirkesi
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 sb su
1 yumurta
6 su bardağı un(klasik su bardakları ile)
İçerisine ;
2 sb kadar Ceviz fındık veya fıstık
Şerbeti için;
6 sb şeker
6 sb su
Yarım limon
Açmak için ;
Bir paket nişasta
Yağlamak için;
250 gram margarin veya tereyağ
Hazırlanışı;
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve eşit 9 bezeye bölüyoruz her birini çay tabağı ebadında açıp aralarını bolca nişastalayıp üst üste koyuyoruz ve üzerini örtüp mümkün olduğunca çok dolapta dinlendiriyoruz ben 5 saat kadar dinlendirdim daha sonra her bir bezeyi nişasta yardımı ile incecik olana kadar açıyoruz ve üzerinde nişasta bırakmamaya çalışıyoruz( çok nişastalı olursa şerbet dökünce hamur olur) açtığımız hamuru Aynı börek döşer gibi tepsiye bölerek diziyoruz bastırmadan yapıyoruz bu işlemi her bir bezeyi bu şekilde açıp arasına ceviz sepeliyoruz ve tekrar ayni işlemleri uyguluyoruz en son hamuruda yerleştirip istediğimiz şekilde kesiyoruz önceden eritip soğumaya bıraktığımız margarin veya tereyağı üzerini gezdiriyoruz(sıcak olmamasına dikkat edin hamuru çürütür mümkün olduğunca ılık olsun)daha sonra öncelikle 160 derecede yaklaşık 40 dakika kadar daha sonra 170 derecede 30 dakika kadar içi dışı güzelce kızarana kadar pişiriyoruz(içini çeke çeke pişirmek çok önemli üzeri kızardı diye hemen fırından çıkarmayın önce kısık derecede sonra yüksek derecede usul usul güzelce pişirin aksi takdirde içi tam pişmezse hamur olur)baklavamız pişerken şerbeti yapın ve ılımaya bırakın kıvamlı bir şerbet olsun su gibi olmasın👌
Notlar:
👉🏻Buğday nişastası kullandım(açımı daha kolay ve yapıştırmıyor)
👉🏻ben bu ölçüyü yarım ölçü yaptım 25 cm’lik tepsi ile oldu
👉🏻baklavam fırından çıkınca yaklaşık 3-4 dakika sonra ılık şerbet döktüm yani tatlı sıcak şerbet soğuğa yakın ılık olmanlı👌
tarifcafe'ye tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments