EL AÇMASI KIYMALI BÖREK
➖Hamuru için;➖
1su bardağı ılık su
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un( 4 su bardağı kullanıldı)
➖İç harcı için;➖
500 gram kıyma
2 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber,pulbiber
➖Üzeri için;➖
1 adet yumurta sarisi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir çay kaşığı pekmez
Çörek otu
Susam
➖YAPILIŞI➖
Su,süt,sirke ,tuz ve bir miktar un yoğurma kabına alınır ve karıştırışır. Sıvıyağın yarısı eklenir. Un azar azar eklenir ve hamur toparlanır . En son kalan sıvıyağ eklenir ve son kez yoğrularak ele yapışmayan esnek bir hamur elde edilir. Hamurun kapağı kapatılır 20 dakika oda ısısında dinlendirilir. Bu arada iç harç hazırlanır. Kıyma rengi dönene kadar yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ile kavrulur. Yemeklik doğranan soğan eklenir ve tekrar karıştırılır. Tuzu ve baharatı eklenip ocak kapatılır , harç soğumaya bırakılır. Soğuyan harca kıyılmış maydanoz eklenir.
Tezgaha un serpilip . Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Oluşturulan bezeler nişasta ve un ile ince olacak şekilde açılır. İç harç yufkanın içine belli aralıklarla serpilir . Yufka rulo şeklinde sarılır ve gül şekli verilir. Yumurta sarısı, sıvıyağ,pekmez karıştırılıp böreklerin üzerine sürülür. Çörek otu ve susam serpilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. ➖Verdiğim ölçü ile 6 adet börek elde ettim.
Herkese kolay gelsin, afiyet olsun.rabiasultansuna'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments