HAZIRLARI ARATMAYAN EV USULÜ BAKLAVA✔️ - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Mayıs 2020 Pazar

HAZIRLARI ARATMAYAN EV USULÜ BAKLAVA✔️

Sponsorlu Bağlantılar





HAZIRLARI ARATMAYAN EV USULÜ BAKLAVA✔️
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı kaymak (olmasa da olur)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz 
Yeterince un ( yumuşak bir hamur olacak ) .
Açmak için: nişasta ✔️ İç malzeme olarak ceviz ✔️.
Şerbeti için✔️ (Şerbet bir tepsi içindir)
4 su bardağı şeker 
4.5 su bardağı su
Bir dilim limon



Bir fiske tuz .👉🏻 hepsini güzelce karıştırıp ocağın altını orta ateşte açalım. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp altını kapatalım. Baklavamız soğuk şerbetimiz sıcağa yakın şekilde olacak.
Üzerine ✔️
125 gr. tereyağı
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ .
Hazırlanışı✔️
Yoğurma kabına bütün malzemeleri alıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Mandalina büyüklüğünde bezeler alarak her birini nişastaya bulayalım. Çay tabağı büyüklüğünde hafifçe bastırarak her kata buzdolabı poşeti veya streç koyarak tepsiye dizelim. Bu şekilde en az 2 saat hamurumuzu dinlendirelim. Bu süre 5-6 saat daha uzatılabilir.🙋🏻‍♀Daha sonra bezemizi nişastayla açılabildiği kadar tek tek açalım ve dilediğin şekli verelim.erittiğimiz yağımızı temiz bir tülbentten geçirerek baklavamızın heryerine gelecek şekilde ilave edelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında bir saate yakın pişirelim. Baklava soğuk, şerbetimiz sıcağa yakın olacak, ben bunu yoğurt mayalama kıvamı olarak tarif ediyorum soranlara😊 ve kurabiye tadında kıyır kıyır baklavamız hazır.eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments