TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI 🍃
Malzemeler;
Sponsorlu Bağlantılar
▪️500 gr yaş kadayıf▪️200 gr tereyağı 🍃ŞERBETİ IÇİN🍃
▪️3 su bardağı toz şeker ▪️3 su bardağı su ▪️4_5 damla limon suyu ◾Şerbeti için şeker ve suyu ilave edip karıştırarak kaynatalım.Kaynadıktan sonra orta ateşte 15-16 dakika kaynatıp indirmeye yakın limon suyu ekleyip ılımaya bırakalım. 🍃MUHALLEBİ İÇİN🍃
▪️2 su bardağı süt ▪️2 yemek kaşığı şeker
▪️1 yemek kaşığı nişasta ▪️1 yemek kaşığı un
▪️1 paket vanilya ▪️yarım paket krem şanti (3 yemek kaşığı)
◾Krem şanti tozu hariç bütün malzemeleri ilave edip devamlı karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirelim.Ilk sıcaklığı çıktığında krem şantimizi ilave edip çırpalım. 🍃HAZIRLANIŞI🍃
▪️Derin bir kapta önce yaş kadayıfımızı havalandırıp birbirinden ayırarak elimizde koparalım.Eritmiş olduğumuz tereyağını önce karıştıralım daha sonra ılık bir şekilde iken didiklediğimiz kadayıfın üzerine gezdirip harmanlayalım.
▪️Topaklanmış olan kısımları ayırıp her tarafına mutlaka tereyağı ile temas etmesini sağlayalım tatlımızın hamur olmaması tel tel olması için çok önemli bir püf noktasıdır.
▪️Tereyağı ile yağlanmış 28cm lik tart kalıbımıza eşit şekilde bastırarak yayalım düzgün bir zemin hazırlayalım.Görselde olduğu gibi sola kaydırarak bakabilirsiniz.
▪️Önceden ısıtılmış 190° alt üst ayarda olup 50/55 dakika kadar nar gibi kızarıncaya kadar (KONTROLLÜ )pişirelim.Ilk sıcaklığı çıktığında 4-5 dakika sonra tart kalıbında iken ılık şerbetimizi gezdirelim.
▪️15-20 dakika içinde şerbetimiz çekecektir.Daha sonra servis tabağımıza ters çevirelim.Üzerine sıcak muhallebiyi eşit şekilde yayalım.Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyim.
🍃Beğenmeniz dileğiyle 🍃Lütfen göz hakkınızı helal ediniz.
🍃Özellikle anne adayların dan rica ediyorum🙈haticeli_tatlar55'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments