Tel Kadayıf Tatlısı
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
Sponsorlu Bağlantılar
Ceviz,fıstık neli istersenizŞerbeti için;3 su bardağı şeker
3su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbeti ocağa katıp kaynatıyoruz.Kaynayınca ocağı kısıp 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz.Erittiğimiz yağın birazıyla tepsimizi yağlıyoruz(benim tepsim büyük boy yuvarlak borcam büyüklüğünde).Kadayıfları küçük küçük parçalayıp erittiğimiz yağı üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.Yarısını tepsiye yerleştirip üzerine bastırıyoruz.Üzerine dövülmüş ceviz yada fıstık yayıyoruz.Üzerine kadayıfın kalan yarısını yayıp iyice bastırıyoruz.180derecede önceden ısıtılmış fırında üzerine kızaranakadar pişiriyoruz.Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.Dilimleyip İstediğimiz gibi süslüyoruz.saf_mutfak'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments