Tel Kadayıf Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Tel Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar



Tel Kadayıf Tatlısı
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı 
Sponsorlu Bağlantılar
Ceviz,fıstık neli isterseniz
Şerbeti için;3 su bardağı şeker 
3su bardağı su 
Birkaç damla limon suyu
Şerbeti ocağa katıp kaynatıyoruz.Kaynayınca ocağı kısıp 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz.Erittiğimiz yağın birazıyla tepsimizi yağlıyoruz(benim tepsim büyük boy yuvarlak borcam büyüklüğünde).Kadayıfları küçük küçük parçalayıp erittiğimiz yağı üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.Yarısını tepsiye yerleştirip üzerine bastırıyoruz.Üzerine dövülmüş ceviz yada fıstık yayıyoruz.Üzerine kadayıfın kalan yarısını yayıp iyice bastırıyoruz.180derecede önceden ısıtılmış fırında üzerine kızaranakadar pişiriyoruz.Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.Dilimleyip İstediğimiz gibi süslüyoruz.saf_mutfak'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments