Aşure - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Eylül 2018 Cuma

Aşure

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Aşure
Malzemeler
3 su bardağı aşurelik buğday
1 buçuk su bardağı nohut 
1 buçuk su bardağı kuru fasulye
1 buçuk su bardağı sarı çekirdesiz üzüm
1 su bardağı kuşüzümü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı fındık
1 su bardağı süt 
4 su bardağı tozşeker 
2 elma bir elmanın üzerine 10 adet karanfil saplanmış olarak kullanılacak
20 -25 adet kayısı
2 adet çubuk tarçın
Üzerine Nar fındık fıstık ceviz badem incir 
Yapılışı: Öncelikle buğdayı ayıklayıp sarı suyundan arındırana kadar yıkıyoruz üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca beş dakika sonra ocağı kapatıyoruz geceden ertesi güne kadar bekletiyoruz aynı işlemi nohut ve fasulyeye uyguluyoruz ertesi gün nohutu fasulyeyi ayrı kaplarda veya düdüklü tencerede haşlıyoruz çok fazla dagılmamasına dikkat ediyoruz ve buğdaylarıda pişmeye bırakıyoruz buğdayların iyice pistiginden emin olunca fasulye ve nohutu ilave edip 15 dk böyle birlikte pişiriyoruz ayrı tencerede pirinci bol suda haşlıyoruz ta ki nişastalı suyu çıkana kadar suyu ile birlikte onuda ilave ediyoruz ayrıcaca nişasta koymaya gerek kalmıyor tabi arzu ederseniz koyabilirsiniz daha sonra 1 adet bütün elmaya karanfilleri saplayıp tencereye çubuk tarçını da koyup sarı üzümleri ilave ediyoruz beş dakika da bu şekilde üzümleri daha sonra kayısılarıda minik minik doğrayıp ayrı bir tencerede haşlayıp onuda ilave ediyoruz bu arada ocaktan sıcak suyumuzu eksik etmiyoruz aşuremiz katılaştıkça sıcak su ilave ediyoruz şekerini koyup kontrol edebilirsiniz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz dilimlenmiş bir adet elmayı bir adet portakal kabuğu rendesi ve dilimlenmiş portakalı kuşüzümlerini de ilave ediyoruz sütünüde koyup kaynayan ve kıvama gelen aşureyi ocaktan alıp sıcak olarak kaselere koyuyoruz soğuduğunda süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.Tarifi icin instagram hamurluellerim'e Tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments