Ay Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Eylül 2018 Cuma

Ay Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Ay Baklavası
Malzemeler
100 gr tereyağ(oda ısısında yumuşamış)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yumurta
2 yemek kaşığı. Üzüm veya elma sirkesi
2 yemek kaşığı yoğurt
6 su bardağı un (200 ml bardak ) İç Malzemesi: Ceviz
Üzerine:250 gr tereyağ
Şerbeti:
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon
Yapılışı:Hamur için ilk önce sıvı malzemeleri iyice karıştıralım tereyağınıda ilave edip yavaş yavaş unumuzu koyalım orta sertlikte bir hamur olacak hamurumuzu 10 dk kadar yoğurmaya devam edelim ben toplamda 9 beze elde ettim bezelerimin büyük olmasından dolayı yufkalarimda büyük oldu siz isterseniz daha küçük bezeler yapabilirsiniz sofranizin ve oklavanizin büyüklüğüne bağlı olarak ayarlayabilirsiniz bezelerimi nisastayla birlikte tatlı tabağı büyüklüğünde açtım açtığım her bezenin arasına poşet yerleştirip 1 gece dolapta dinlendirdim.Nisastayla birlikte yufkalarimi acabildigim kadar açtım yufkanın karşılıklı iki tarafını üst üste getirdim orta kısmına ceviz döküp diğer bir ucuda katlayıp tekrar ceviz döktüm sonra diğer ucuda üstüne katlayıp tekrar ceviz serptim yufkamiz kare şeklini alınca 3 parmak eninde karşılıklı olarak katladim tam ortaya gelince üstüste koyup su bardagiyla ay şeklinde kesip fırın tepsi diziyoruz eritilmiş tereyağını ilk sıcaklığı çıkınca ilk olarak fırçayla eşit olarak her yerine sürelim kalan tereyağını üzerine döküp ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana pişirelim.Tencereye limon hariç serbetimizin malzemelerini koyup kaynamaya başladıktan sonra 30 dk kısık ateşte kaynatalim Şerbeti kaynattiktan sonra indirmeye 10 dk kala limonu ekleyin ilk sıcaklığı çıkınca baklavanin ve şerbetin ikisini bulusturabiliriz. Afiyet olsun
NOT👉 Ben bu tereyağ ve şerbet ölçüsüyle 1 tepsi için 5 beze kullandım artan bezeleri buzlukta 3 gün saklayabilirsiniz.Tarifi icin instagram hamurluellerim'e Tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments