Sponsorlu Bağlantılar
Ispanak Suyu Nasıl Çıkarılır?Nasıl Saklanır?
Keklere, pandispanyalara sıklıkla kullandığım ıspanak suyunu nasıl çıkarttığımı ayrıca anlatmam gerektiğini düşündüm. Çünkü bu konuda çok soru cevaplandırdım. Bundan sonra gelebilecek sorulara cevap niteliğinde bir yazı olsun bu.
Daha evvel ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağından sıkıp posasını atıyor, sadece suyunu kullanıyordum. Baktım ki, herkesin katı meyve sıkacağı yok. Bu kez daha kolay bir yöntemi anlatmak istiyorum.Ispanak suyu yapımı
Ispanak suyu için koyu yapraklı ıspanaklar tercih etmeniz, iyi renk vermesi açısından çok önemli.
Ispanakların sadece yapraklarını rondoya alın. Üzerine 1 çay bardağı kadar soğuk su ekleyip püre haline getirin.
Ben el blendırıyla yaptım. Ne kadar küçük parçalanırsa o kadar iyi olur.
Püreyi buz kalıplarına doldurun. Dondurucuya atıp dondurun.
Donan ıspanak pürelerini kalıptan çıkarıp poşete koyun.
Kullanmadan önce kaç tane kullanacaksanız çıkarıp çözdürün.
İşte hepsi bu kadar 🙂NOT: Son tariflerimde gördüm ki, ıspanağın sadece suyu daha iyi renk veriyor. Yani katı meyve sıkacağınız varsa suyunu sıkıp öyle kullanın. Eğer yoksa bu şekilde yapın. Bu şekilde sadece suyundan daha fazla eklemeniz gerekecek.
Kaynak:cahidesultan.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments