Karışık Turşu - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Eylül 2018 Salı

Karışık Turşu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Karışık Turşu
Malzemeler:Beyaz lahana,Sivri biber,Kırmızı biber,Salatalık,Havuç,Karnabahar,Taze fasülye,Yeşil domates ,Sarımsak,Limon tuzu,Tuz,Su,Sirke,Nohut..Yapılışı:Beyaz lahanalar ne çok ince nede çok kalın olmayaca şekilde doğranır. Diğer tüm sebzeler de uygun boyutlarda doğranıp lahanalar da eklenerek Sarmısakların kabukları soyulup bir kapta bekletilir.Turşu kavanozunun tabanına bir avuç kadar nohut eklenip yarısına kadar sebzelerden basılıp bir avuç kadar diş diş hazırlanmış sarmısak gezdirilir. Sonra aynı işlem tekrarlanarak kavanoz kalan yarısı da doldurulur ve yine sarmısak ve 1 yada 2 çorba kaşığı limon tuzu gezdirilir..Derince bir kapta damak tadınıza göre tuzlu su hazırlanır içine bir su bardağı kadar sirke ilave edilip turşu kabı dolana kadar su ile doldurulup ağzı sıkıca kaptılarak ışık almayan bir yerde dinlendirilir. Yaklaşık 30 ila 45 gün sonra turşunuz servise hazırdır..Tarifi için kalpkurabiye.blogspot.com'a tesekkurler.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments