Tarak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Eylül 2018 Salı

Tarak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tarak Tatlısı
Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 tane yumurta(birinin sarısı uzeri için ayrılacak)
1 pk kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sirke




4 su bardağı kadar un
Içine koymak için
1 kase çekilmiş ceviz
Üzeri için
Badem
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 buçuk su bardağı su
3-4  damla limon
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet malzemelerini hazırliyoruz kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatip limonu ilave edip soğumaya bırakiyoruz.Un ve kabartma tozu hariç tum malzemeleri legenimize alip karıştırıyoruz daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip  yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar koparip hamura silindir şekli verip kullanılmamış yeni tarağın üzerine yayiyoruz ortasına 1 cay kaşığı  ceviz koyup iki kenarıni kaldırıp poğaça gibi sonrada iki ucunu birbirine bastırip iyice tutturalimki pişerken açılmasın.Ortalarına badem koyup yumurta sarısı sürelim 180 derecelik firinda kızarana kadar pişirelim.Sogumus olan şerbeti  fırından çıkan tatlıların üzerine döküp ağzını kapatalimki daha iyi ceksın.10-15 dk sonrada tatlilari alt üst edip birazda o sekilde bekletin üzeri kuru kalmasin
Bu ölçülere göre 2 tepsi tatli cikiyo. .Tarifi icin hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.
.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments