Sponsorlu Bağlantılar
KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ
közlenmiş biberleri ayıkladıktan sonra kendinde biriken su ile beraber tencereye koyuyoruz kaynatıyoruz Diğer tarafta da şişe kapaklarını kaynatıyoruz fazla uzun kaynatmayın zaten pişmiş kaynayan biber köz biberlerimizi kaynar halde şişelere boşaltıp oyalanmadan hemen bir bıçak yardımıyla havası varsa çıkartıp hemen kaynar kapaklarla kapatıp ters çeviriyoruz (bu işlemi yaparken oyalanmayoruzki biberler soğumasın yoksa vakumlanmaz) bir gün hiç yerinden oynatmadan bekliyoruz ertesi günü ters çevirip bakıyoruz kapaklar içine çekmişse daha sonra kullanılmak üzere evinizin en serin yerine kaldırıyoruz yapmak isteyenlere kolay gelsin Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin
Not🏵 daha sonra hangi konserve olursa olsun açtığımızda kapağını kontrol edelim olur ki dururken değişik etkenlerden dolayı kapak atmış olabilir ve ilk önce koklayıp daha sonra küçük tadına baktıktan sonra kullanalım hafif ekşilik olan hiçbir ürünü kullanmayalım.
Tarifi icin @mehtap_abla'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments