Sponsorlu Bağlantılar
SOSLU DOMATES TURŞUSU
Malzemeler (2 kg.lık kavanoz için)
500 gr. kadar acı süs biberi
2 kg kadar domates
7-8 iri diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)
2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu
Soslu Turşu nasıl yapılır?
Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın
Bıçakla biberlerin uçlarını kesip kavanoza atın.( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı, daha fazla olursa sosun lezzeti azalıyor)
Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin
Sirke tuz ve ekleyip iyice karıştırın.
Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor.
Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin
Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirin.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almıyan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekleyin.
Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın.
Cahide’nin notları:
Ben sosun içine, zamanla ağırlaştığına inandığım için yağ katmıyorum.
Ben katmadım ama siz isterseniz sosun içine maydanoz doğrayabilirsiniz.
Domates soslu turşu asitlendiği için çok taşıyor. Bu yüzden turşunun altına muhakkak bir altlık veya tabak yerleştirin.
Tarifi için cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments