Tepsi Kebabı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

3 Eylül 2018 Pazartesi

Tepsi Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TEPSİ KEBABI, SİNİ KEBABI VEYA KİLİS TAVA
Malzemeler
600 gram orta yağlı kıyma
50 gram kuyruk yağı
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı kapya biber
2 büyük diş sarımsak
isteğe bağlı bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı





Ayrıca: 3 adet domates, 3 adet yeşil biber
Kilis tavası Nasıl Yapılır?
Soğan, sarımsak, kırmızı biber ve maydanozu robottan geçirin. Kuyruk yağı kıyma tuz ve baharatları da ekleyip robotu yeniden çalıştırın çok fazla karıştırmayın ki et sertleşmesin. Uygun bir tepsiyi zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayın. Kebap harcını tepsinin ortasına koyup elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. Bir kasede salça su ve zeytinyağını karıştırın. Kıymanın üzerine sürün. Kıymayı bıçakla dilimleyin.
Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri istediğiniz gibi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Mümkünse yanında taze pide ile servis yapın.
Afiyet Şifa olsun
Tarifi için cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments