Sponsorlu Bağlantılar
YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU🌶
YAPIM VİDEOSU 🎥👉👉👉👉
Malzemeler
2 kilo kadar kapya biberi
2 baş sarımsak ️
1 bag maydanoz
1 buçuk su bardağından bir parmak fazla su
1 bucuk su bardağından bir parmak fazla üzüm sirkesi
1 buçuk su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Oncelikle kapya biberlerinin çekirdeklerini temizleyip iri iri doğruyoruz.Sarımsaklari soyup 2-3 parça olacak şekilde doğruyoruz.Maydonozuda doğrayıp hazır ediyoruz.Genis bir tencereye suyu sirkeyi sıvı yaği tuzu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
Kaynayan su içine doğranmış kapya biberini yavaş yavaş ilave ediyoruz.6-7 dk pişiriyoruz Ocak ta fazla tutmayin yoksa yumuşar ve kabukları soyulur.Daha sonra biberleri kevgirle çıkarıp bir tepsiye alıyoruz.Uzerine maydonoz ve sarımsagi ilave edilir karıştırıyoruz.Daha sonra biberleri kavonozlara dolduruyoruz.Tenceredeki suyu tekrar kaynatıp kavonozlara dolduruyoruz.Agzini hic kullanılmamış bir kapakla kapatıp ters çevriyoruz ve kenarlarını bir bezle sarıyoruz.
Ertesi güne kadar busekilde bekletip kapakların vakumladığından emin olduktan sonra serin biryerde muhafaza edebilirsiniz eger kapaklar tutmadıysa yani kapaklar içine dogru çökmediyse buzdolabında muhafaza edip tüketebilirsiniz. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments