Sponsorlu Bağlantılar
Açma
Malzemeler
⚫1 su bardağı ılık süt
⚫1 su bardağı sıvı yağ
⚫1 su bardağı ılık su
⚫1 paket kuru maya
⚫Yarım su bardağı şeker
⚫1 tatlı kaşığı tuz
⚫Aldığı kadar un ( kulak memesi biraz ele yapışan kıvamında )
Arasına sürmek için;
⚫Oda ısısında 100 gr tereyağı
Üzerine sürmek için
⚫Yumurta sarısı
Hazırlanışı
⚫İlk önce 1 yemek kaşığı şeker, ılık süt ve kuru maya ilave edilir. ⚫10 dk bekletilir. ⚫Yoğurma kabına tüm sıvılar ilave edilir ve 10 dk bekletilen maya, tuz da hepsi beraber karıştırılır.⚫ Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur. ⚫Ardından 45 dk mayalandırılır. ⚫Mayalanma süreci bittikten sonra bezeye ayrılır ve 10 dk bekletilir. ⚫Her bezeye tereyağ sürülür ve elle açılır.⚫ Açıldıktan sonra rulo şekil verilir.⚫Tekrar 10dk bekletilir.⚫2 rulo orgu sekilde orulur ve ucu birlestirilir. ⚫Tepsiye dizilir ve 30 dk tepsi mayası sağlanır. ⚫Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fansız fırında pişirilir. ⚫Afiyet olsun :) 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments