Sponsorlu Bağlantılar
ZeytinYağlı Taze Fasulye Yemeği
1 kg taze yeşil fasulye
5 tane domates (kabukları soyulmuş)
3 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı ve karabiber
2 su bardağı su
Nasıl yapılır
Taze fasulye ikiye ayrılarak doğranır. Ardından domates kup şekilde ve soğanlar ise yemeklik doğranır. Bir tabakta soğan ve sarımsaklar karıştırılır. Tenceremizin alt katına soğan karışımı koyulur, ardından domates ve üzerine doğramış olduğumuz fasulye dizilir. Bu işlem malzemeler bitene kadar devam edelim ama biraz domates bırakalım. Benim bu işlemde 4 kat oluştu. Ayırdığımız domatesi fasulyemizin ortasına ilave edelim. Diğer bir yandan ise bir kasede domates salçası ve baharatları birleştirip karıştıralım. Suyun bir kısmını salçayı açmak için dökelim, salçayı açtıktan sonra geri kalan suyu da dökelim. Hazır olan sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim ardından da zeytin yağını da unutmayalım. Ocağın altını kısık bir şekilde ayarlayalım ve yemeğimizi pişmeye bırakalım. Pişen yemeğimizi servise afiyetle sunalım :-) Afiyet olsun. 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments