İncirli Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Ekim 2018 Salı

İncirli Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





İNCİRLİ KURABİYE
Hamur malzemeleri
200 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
1 paket vanilya
İç malzemeleri
10 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlayın. İncir ceviz ve tarçını robottan geçirin.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Unu bardak bardak ekleyip yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Büyük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açın. İçine  bir tatlı kaşığı iç malzemesinden koyup kenarlarını büzerek kapatın.
Tepsiye dizin. Üzerine videoda gösterdiğim kalıpla üzerine bastırıp şekil verin.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments