Sponsorlu Bağlantılar
İÇLİ KÖFTE
Malzemeler
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
Islatmak ve yoğurmak için su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
İç malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
300 gr. Orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
İç malzemesini, önce kıymayı sonra soğanı kavurarak hazırlayın. En son, maydanoz ve baharatı ekleyin.
Bulguru yayvan bir kaba koyun. üzerine ılık suyu gezdirip karıştırın. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Islanan bulgura un, tuz, ve reyhanı ekleyip yoğurmaya başlayın. Kuru gibiyse elinizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğurun.
Köfteleri hazırlayın.
Köfteleri kızgın yağa atıp kızartabilir veya tuzlu kaynar suya atarak haşlayabilirsiniz.
Haşlanmış köftelerin üzerine kızdırılmış biberli tereyağı dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun! 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments