Sponsorlu Bağlantılar
SİMİT
malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
bulamak için
yarım su bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı un
yeterince kavrulmuş susam
YAPILIŞI
öncelikle maya su bir kaba alınır erimesi için karıştırılır beş dk bekletilir unun tamamını hamur yoğurma kabına alınır ortası çukur gibi açılır şeker tuz sıvıyağ unun ortasına eklenilir mayalı suyu azar azar ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice çırpılır daha sonra elinizle etrafındaki unu azar azar katılarak hamur elde edilir yaklaşık 40 dk kadar bekletilir tahta üzerine hamur alınır hamur dört parçaya bölünür her parçadan sekiz adet beze elde edilir iki beze şerit haline getirilir birbirine düğümlenir yuvarlak şekil vererek uçları birbirine bağlanır elle bastırılır bu şekilde bezeler bitene kadar tamamlanır iki ayrı kaplarda birine susam birine pekmez su un iyice tel çırpıcı ile çırpılır hazırlanan simitler önce pekmez sosuna sonra susama batırılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altlı üstlü nar gibi kızarana kadar pişirilir yaklaşık 20 dk kadar yapanlara AFİYET OLSUN 🌹not fırına verildiği zaman sos ve susama batırılır çünkü her seferinde tepsiye beş adet simit yerleştirilir bu şekilde pişirilir. 'na tesekkurler.
malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
bulamak için
yarım su bardağı pekmez
1 çay bardağı su
yeterince kavrulmuş susam
YAPILIŞI
öncelikle maya su bir kaba alınır erimesi için karıştırılır beş dk bekletilir unun tamamını hamur yoğurma kabına alınır ortası çukur gibi açılır şeker tuz sıvıyağ unun ortasına eklenilir mayalı suyu azar azar ilave edilerek tel çırpıcı ile iyice çırpılır daha sonra elinizle etrafındaki unu azar azar katılarak hamur elde edilir yaklaşık 40 dk kadar bekletilir tahta üzerine hamur alınır hamur dört parçaya bölünür her parçadan sekiz adet beze elde edilir iki beze şerit haline getirilir birbirine düğümlenir yuvarlak şekil vererek uçları birbirine bağlanır elle bastırılır bu şekilde bezeler bitene kadar tamamlanır iki ayrı kaplarda birine susam birine pekmez su un iyice tel çırpıcı ile çırpılır hazırlanan simitler önce pekmez sosuna sonra susama batırılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altlı üstlü nar gibi kızarana kadar pişirilir yaklaşık 20 dk kadar yapanlara AFİYET OLSUN 🌹not fırına verildiği zaman sos ve susama batırılır çünkü her seferinde tepsiye beş adet simit yerleştirilir bu şekilde pişirilir. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments