3 Senedir Böyle Yapıyorum Konserve Usulü Yaprak Saklama - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Nisan 2025 Perşembe

3 Senedir Böyle Yapıyorum Konserve Usulü Yaprak Saklama

Sponsorlu Bağlantılar





 Konserve usulü yaprak saklama yöntemi...

Üç senedir yapraklarımın tamamını bu şekilde hazırlıyorum.;, çok az tuz ve kaynar su kullanılarak vakumlama yapıldığı ve hava almadığı için uzun süre bozulmadan kalıyor. hamiyetin_tarifkutusu
Az tuz ile hazırlandığı için sarma öncesi suda bekletmeye de gerek kalmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Yapmak isteyenler için tarifi buraya da ekliyorum.
Yaprak Konservesi

 

 

 



2 kg kadar asma yaprağı
4 büyük kavanoz
4 adet sıfır kapak
4 yemek kaşığı tuz
Yeteri kadar kaynar su

 



İyice yıkanıp suyu süzdürülen yapraklar kavanozlara yerleştirilir, üzerine tuz ve kaynar su eklenerek kapağı sıkıca kapatılır. Ters çevrilerek sofra bezi arasında bir gece bekletilir. Ertesi gün sofra bezinin arasından alınıp serin bir yerde muhafaza edilir.

Afiyet olsun ☺











Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments