Sponsorlu Bağlantılar
DAMLASAKIZLI ETİMEK TATLISI
Tabanı İçin
12 adet etimek
Şerbeti için
1.5su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Kreması İçin
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
50 gr.margarin
2 adet damlasakızlı falım sakız
Üzeri için
1 paket krema
1 poşet krem şanti
Öncelikle etimekler borcama dizilir.Şerbeti için şeker tencereye alınır ve karıştırılarak karamelize olana kadar eritilir.Eriyip karamel rengini alınca su ilave edilir ki suyu eklediğinizde sertlesiyor sakın paniklemeyin.Kaynadıkça sertleşen şeker eriyor.Şerbet kaynayınca ocaktan alınarak etimeklerin üzerine gezdirilir.Diğer tarafta süt un ve şeker iyice çırpılarak ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.Göz göz olunca altı kapatılarak margarin ve sakızlar ilave edilir.Margarin eridikten sonra mikserle iyice çırpılır ve etimeklerin üzerine dökülür.Biraz soğuduktan sonra krema ve krem şanti iyice çırpılarak üzerine sürülür buzdolabında soğuduktan sonra istenilen şekilde süslenerek servis yapılır. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments