Sponsorlu Bağlantılar
Dilber dudagı tatlısı
Malzemeler
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
4.5 su bardağı un
Yarım baket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kase ceviz
1 kase nışasta hamurunu acmak için
Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti
İçin 3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker Çeyrek limon
Tam bir tepsi cıkıyo bu ölcülerden
Hazırlanışı
Önce verilen malzemelerlerle hamurunu yogurun mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 24 parca halinde bezeye ayırın 1 saat dinlendirin hamurları nışastayla 12 tanesini bir tatlı tabanı büyüklügünde acın üst üste koyun sonra bu 12 hamuru bir ortaboy tepsi büyüklügünde merdaneyle acın çay bardağı ile kesin içine ceviz koyun katlayın agzı acık kalsın tam kapatmanıza gerek yok diger 12 hamura da aynı işlemi yapın tepsiye dizin üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını eriterek sürün fırına verin pişirin üzeri kızarınca ya kadar şerbeti hazırlayın verilen miktarda şekeri suyu tencereye alın kanamaya başladıktan sonra 25 dakika daha kaynatın limonu sıkın şerbet soguk tatlı sıcak olacak bir şekilde tatlıyı şerbetleyin
Afiyet olsun'a tesekkurler.
Malzemeler
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
4.5 su bardağı un
Yarım baket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kase ceviz
1 kase nışasta hamurunu acmak için
Üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti
İçin 3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker Çeyrek limon
Tam bir tepsi cıkıyo bu ölcülerden
Hazırlanışı
Önce verilen malzemelerlerle hamurunu yogurun mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 24 parca halinde bezeye ayırın 1 saat dinlendirin hamurları nışastayla 12 tanesini bir tatlı tabanı büyüklügünde acın üst üste koyun sonra bu 12 hamuru bir ortaboy tepsi büyüklügünde merdaneyle acın çay bardağı ile kesin içine ceviz koyun katlayın agzı acık kalsın tam kapatmanıza gerek yok diger 12 hamura da aynı işlemi yapın tepsiye dizin üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını eriterek sürün fırına verin pişirin üzeri kızarınca ya kadar şerbeti hazırlayın verilen miktarda şekeri suyu tencereye alın kanamaya başladıktan sonra 25 dakika daha kaynatın limonu sıkın şerbet soguk tatlı sıcak olacak bir şekilde tatlıyı şerbetleyin
Afiyet olsun'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments