Etli Kuru Dolma İçi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Kasım 2018 Salı

Etli Kuru Dolma İçi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



ETLİ KURU DOLMA İÇİ
Malzemeler
1, 5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
500 gr. yağlı kıyma veya küçük doğranmış et
varsa 50 gr. kadar kuyruk yağı
1 büyük boy soğan
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı biber, bir yemek kaşığı domates salçası
1 küçük kavanoz domates konservesi
1 yemek kaşığı nar veya erik ekşisi, sumak da olur.
1 tatlı kaşığı toz sumak
Yarım demet maydanoz
1 er çay kaşığı kimyon,yenibahar, karabiber varsa biraz kuru reyhan
1,5 çay bardağı zeytinyağı, tuz
1 su bardağı su
Ayrıca patlıcan, biber, kabak kuruları.
Varsa 1 demet asma yaprağı
Hazırlanışı
Pirinç ve bulguru yıkayın. Eti, ince doğranmış maydanoz, dereotu, sarmısak ve soğanı ekleyin.
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun. İçi yumuşak olsun diri kalmasın istiyorsanız, 1 su bardağı kadar su ilave edin.
Bir tencereye kuruları ve yaprağı alıp üzerine sıcak su ekleyin. Hafif yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alınca suyunu süzüp üzerine  soğuk su ekleyin ki, sıcaklığıyla erimesinler.
Hazırladığınız içle dolmaların içini doldurun. Çok doldurmayın, şişme payını hesaba katın. Elinizle hafifçe yassıltın. Ağızlarını bastırın.
Tencerenin dibine bir kaç yaprak serin. Dolmaları karışık olarak yerleştirin.
Yapraklarıda sarıp dizin.
Ayrı bir tavaya yarım kaşık salça, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını eritip sos hazırlayın. Biraz sulandırıp dolmaların üzerine dökün.
Varsa dolma taşı veya ısıya dayanıklı düz bir tabağı dolmanın üzerine kapatın. Üstten görünecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın. 1 saat pişirmeniz yeterli. cahide_sultan'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments