Firni / Pirinç Unlu Muhallebi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Kasım 2018 Çarşamba

Firni / Pirinç Unlu Muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Firni / Pirinç Unlu Muhallebi
Azerbaycanin guzel tatlilarindan biridir firni. Hem yapilisi cok kolay,hem de cok lezzetli. gecelim guzel tatlimiza.
Malzemeler:
1litre sut,
1 buyuk cay bardagi su,
1 su bardagi pirinc unu,
1 su bardagi toz sheker.
Üzeri icin:tarcin.
Yapılışı




Soguk sut,soguk su,toz sheker ve pirinc unu bir tencereye alinir.ocaga konup cirpma teliyle hic ara vermeden kaynayana kadar karistirilir.kaynama ama oyle fokur-fokur degil,1-2 yerinden bik-bik yapinca ocaktan alinip sicak-sicak tabaklara dokulur.
Hic dokunulmadan 10-15 dakika oylece bekletilir.
15 dakika sonra uzerine tarcin serpilip buzdolabina konulur.
Tam sogudugu zaman yenmeye hazir. Afiyet olsun…
Not: Pirinç ununu ben hazir kullandim ama hazir kullanmak istemeyen pirinci yikayip kurutup sonra kahve cekme makinasinda ceke bilir.cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments