Sponsorlu Bağlantılar
GELİN PASTASI
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 dolu çorba kaşığı un
2.5 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
Öncelikle keki için yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.Yaģlanmıs büyük boy kare borcama dökülür.170 derece fırında 25-30 dk.pişirilir.(pişirme derecesini fırınınıza göre ayarlayınız)Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapınız.Şerbeti için süt ve şeker karıştırılır.ilk sıcağı çıkan keke kürdanla delikler açılır.Üzerine soğuk şerbet gezdirilir.Muhallebisi için krem şanti ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır.Göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir.Alti kapandıktan sonra vanilya eklenir.Ilındıktan sonra toz krem şanti eklenerek mikserle 3-4 dk.çırpılır ve kekin üzerine dökülerek düzeltilir.Üzerine heryerini kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpilir.Buzdolabında 2 saat dinlendirilerek servis edilir.Afiyet olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments