Sponsorlu Bağlantılar
Triliçe
Keki için malzemeler:
-5 adet büyük boy yumurta(oda ısısında)
-1 su bardağı şeker(200 ml su bardağı)
-1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
✔️Süt şerbeti için:
-4.5 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-1 kutu krema(200 ml)
✔️Üzeri için:
-3 poşet kremşanti(1.5 kutu)
-1 su bardağından 1 parmak eksik süt
✔️Karamel sos için:
-1.5 su bardağı şeker
-4 tatlı kaşığı nişasta(buğday)
-2 su bardağı su
-1 kutu krema (200 ml)
-2 yemek kaşığı(tepeleme)tereyağ
✔️Üzerine şeritler yapmak için yarım kutu krema
🔴Hazırlanışı:
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.
Yumurta ve şekeri 8-10 dakika şeker eriyip açık sarı krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
Un-kabartma tozu-vanilini eleyerek bu karışıma spatulayla yavaş yavaş ekliyoruz.
Yağlı kağıt serili bir borcama yada benim yaptığım gibi ayarlı kalıba boşaltıyıruz.
160 derecede ısınmış fırında yaklaşık 25-26 dakika pişiriyoruz.
Kontrol ederek fırından çıkarıp
Bir telin üzerine ters çevirerek soğutuyoruz.
Kek soğurken kremşantiyi hazırlayıp buzdolabına koyuyoruz
Karamel sos için şekeri yapıştırmayan bir tavaya koyup kısık ateşte kendi halinde karamelize olmasını sağlıyoruz. Şeker eriyip rengi döndüğünde 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırarak erimesini sağlıyoruz. İlk anda şeker sertleşecektir
Şeker tamamen eriyip kaynamaya başladığında 1 su bardağı suda erittiğimiz nişastamızı da ilave ederek karıştırıyoruz. Tereyağını ve kremayıda ekleyip koyulaşana dek karıştırmaya devam ediyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
Süt şerbeti için:
Süt şeker ve kremayı bir taşım kaynatıyoruz.
Soğuyan kekimizi borcama ters çevirerek koyup üzerine çatalla delikler açıyoruz. Kekimiz soğuk süt şerbetimizde ilk sıcaklığı gitmiş olacak. Şerbeti kekin üzerine döküp üzerini kapatmadan soğuk bir ortamda dinlendiriyoruz.
Kremşantiyi çok ince bir şekilde üzerine kaplayıp bolca karamel sosumuzu da üzerine döküp yayıyoruz. Kremayla şeritler çizip şekil veriyoruz
Deneyenlere afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments