Güneş Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Kasım 2018 Çarşamba

Güneş Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Güneş Börek
Hamuru için :
50 gr erimiş tereyağı,
1 çay b, ılık süt,
1 çay b, sıvı yağ,
2 yumurta (birinin sarısı üzerine),
1 talı k, tuz,
1 tatlı k, şeker,
1 yemek k, instat kuru maya,
5,5 su bardağı un... İç harcı : 1 kilo pırasa, 
1 kuru soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber, bir kase peynir... 
Üzerine yumurta sarısı ve 1 tatlı k, yoğurt... 
Hamur malzemesi ile hamuru yoğurup üzerini örtüp mayalayın. Pırasayı doprayın tencereye sıvı yağ ve küp doğranmış soğanı koyup kavurun pırasayı ilave edin üzerine tuz ve karabiberi ekleyip pırasa pişinceye kadar kavurun soğuduktan sonra içine peyniri ekleyin. Hamuru ikiye bölün ilk bezeyi tepsinizin büyüklüğünde açın yağlı kağıt serip tepsiye yerleştirin. Üzerine iç harcı ilk videodaki gibi koyup ikinci bezeyide üzerine açıp kapatın çatalla etrafını ve ortasını ezip bıçakla kesin ve her yaprağı çevirip indirin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 185 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments