Hazır baklava yufkasıyla şöbiyet - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Kasım 2018 Pazar

Hazır baklava yufkasıyla şöbiyet

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Hazır baklava yufkasıyla şöbiyet 
Cıtır cıtır enfes 👌
hiç baklava acmaya
Ugraşmayın hazırdan bir farkı varsa bu tatlının ben bu işi bırakırım 😊gelelim tarifine
💮 Malzemeler💮
1 baket hazır baklava yufkası 500 gram 20 adet 
2 su bardağı süt 
Yarım su bardağı irmik 
1 su bardağı toz fıstık
Şerbeti için 
3 su bardağı su 3.5 su bardağı şeker Çeyrek limon 250 gram tereyağı 
Hazırlanışı 
Şerbeti hazırlayın 3 su bardağı su 3.5 su bardağı şekeri tencereyealın kaynamaya başladıktan sonra bir kac damla limon sıkın 20 dakika daha kaynatın ocaktan alın😊

Önce 2 bardak sütle yarım bardak irmige koyu bir muhalebi olana kadar pişirin kenara alın soğusun bardak boyutu 200 mg kücük boy su bardağı 
Tereyağını eritin
Önce baklava yufkalarını acın on tanesini tereyağı ile her bir Yufkayı yumurta sürme fırçasıyla yaglayın üst üste koyun sonra kareler halinde yufkaları kesin içlerine 1 tatlı kaşığı fıstık 1 tatlı kaşığı sütlü irmikli muhalebi den koyun üçgen şekilde kapatın 
diger on yufka da aynı bu şekilde hazırlanır 
Son kalan tereyağını üzerlerine sürün 
Fırında 30 dakika pişirin şerbet ılık tatlı sıcak 
Olarak şerbetleyin kapalı fırına tatlınızı koyun o ısıyla kapağını kapatmadan şerbetini çok güzel cekcektir afiyet olsun 😊😁benim_mutfagimm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments