Sponsorlu Bağlantılar
İzmir köfte
Malzemeler
✔️600 gr orta yağlı kıyma
✔️Tuz
✔️Kimyon
✔️Karabiber
✔️kırmızı pulbiber
✔️1 adet kuru
✔️1 yumurta
✔️3 dilim bayat ekmek içi
✔️5 patates
✔️Yeşil biber
✔️Domates • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Sosu için
✔️Bir yemek kaşığı domates salçası
✔️2 yemek kaşığı sıvı yağ
✔️2 su bardağı sıcak su
✔️Tuz
Yapılışı
Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan,galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi ( hafif su ile ıslatın), tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın. Patateslerin kabuğunu soyup parmak dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için; salça ile birlikte sıvıyağ 3 dk kavurun ve sıcak su ilavesi yapıp biraz daha pişirin. Tuz ile tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba patatesleri ve üzerine köfteleri yerleştirin. Üzerine sosunu dökün. Kızartığınız Sivri biberlerin ve çiğ doğradığınız domatesleri köftenizin arasına serpiştin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın..'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments