Kremalı Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Kasım 2018 Perşembe

Kremalı Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Kremalı Poğaça
1 paket krema (200ml)
1 yumurta (sarısı yüzüne sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
2,5 su bardağından biraz fazla un
İçi için ; beyaz peynir maydonoz karışımı
Yapılışı
Yumurtanın sarısını beyazını ayırın.Derin bir yoğurma kabının içine yumurta beyazını ve tuzu ekleyin telle biraz çırpın birbirlerine karışsınlar. Devamında kabınıza kremayı, sıvı yağı,sirke, şekeri ilave edip çırpınız.Unu ve kabartma tozunu kapta ki sıvılara ekleyin ve hamuru yoğurun.Hamur toparlanıp,Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.Biz içimizi hazırlayana kadar hamur biraz dinlensin.iç harcınız hazır olunca istediğiniz şekilde eşit parçalara ayırınız.Her bir parçayı avucunuz da güzelce yuvarlayın hamuru avucunuzda açın. Peynirli içinizden 1-2 tatlı kaşığı hamurun ortasına koyun ve uçlarından poğaçalarınızı kapatınız.Ek yerleri alta gelecek şekilde poğaçaları tepsinize dizin.Poğaçaları tepsiye dizmeden önce isteyen tepsiyi yağlayabilir ya da yağlı kağıt serebilir nasıl isterseniz.Başta ayırdığımız yumurta sarısını çırparak tepside ki poğaçaların üstüne sürün. . Arzunuza göre üstlerine çörek otu, susam serpiniz.180 derece ısınan fırında poğaçacıların üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.(pişirme süresi bende toplam 42 dk sürdü.).yldizkoc'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments