Sponsorlu Bağlantılar
Karadeniz mıhlama
Malzemeler
4 yemek kaşığı
tereyağı
4 yemek kaşığı
mısır unu
2 su bardağı
su
300 gram
trabzon peyniri
Nasıl Yapılır?Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyetle yiyin 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments