Sponsorlu Bağlantılar
LOKMA TATLISI
4 su bard un
3 su bard ılık su
1adet yas maya
1dolu kas şeker
1cay kas tuz
Unumuzu derin bir kaba alıp ortasını açalim,maya,şeker tuz ilave edelim 1bardak suyu mayayı eritmek icin kullanıp orta kısmına dökelim.Diyer suyu ise azar azar ekleyip kek hamurundan daha sulu bir kıvam olacak şekilde karıstıralım.Burada elimizi kullanarak hamurumuzu sertce çırpalım taki lastik gibi bir kıvam alana kadar.Mayalanması için üzerini strecleyip bekletelim .
ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker 4bardak su 1yem kas limon suyu ile koyu bir kıvamlı şerbet kaynatıp soğutalım.Mayalanan hamuru bir cay kaşıçı yada sıkma torbası ile önceden ısıtılmış yaga dökelim( bir ayrıntı daha orta ateste sürekli karıstırarak kızartalım)kızaran lokmaları şerbete atıp birkac dakika sonra çıkaralım. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments