Pençe Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Kasım 2018 Perşembe

Pençe Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Pençe Kurabiye Tarifi
Malzemeleri
▶️Hamuru için;
150 gram oda sıcaklığında kalmış tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yada 2 su  bardağı un
▶️İçi için;
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Pudra şekeri, Hindistan cevizi, ince çekilmiş Antep fıstığı bir kap içerisinde karıştırınız.
▶️Üstü için;
1 adet yumurta akı
Yarım su bardağı toz şeker
▶️Yapılışı
Öncelikle oda sıcaklığında kalmış tereyağını, yoğurdu,kabartma tozu şekeri ve vanilyayı yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra üzerine kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğuruyoruz.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde hamuru alıp avucumuzda açıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı kadar iç harctan koyuyoruz. Ağzını kapatıp hafif yuvarladıktan sonra biraz bastırıp,önce yumurta akına sonra toz şekere batırıp tepsimize koyuyoruz.Pençe şeklini vermeye başlıyoruz.Bıçakla 4 ya da 5 kesik atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Size tavsiyem kesik atarken bıçağı hafif suya batırınız..yldizkoc'a tesekkurler.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments