Sponsorlu Bağlantılar
Yanardağ Kurabiyesi
Malzemeler
150 gr oda ısısında yumuşak tereyağ
1 adet yumurta,
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya
2 yada 2,5 su bardağı un
Üzeri için;Benmari üsulü erittilen çikolata ve Antep fıstığı
Yapılışı
hamuru için, kabartma tozu ve un haricindeki malzemeleri,derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırınız.Üzerine kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrunuz. Ben 2 su bardağı un kullandım.Un ölçü bardak boyutuna göre değişebilir.Elde edilen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde
yuvarlayınız.Üzeri bıçak ile kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziniz.
Hazırlanan yanardağ kurabiye, önceden ısıtılmış 180° fırında, kontrollü olarak 20 dakika pişiriniz.Üzerinin sararmamasına dikkat edibiz.Fırından alınan kurabiyeler oda ısısında soğumaya bırakılır.Kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerini Benmari üsulü erittiğiniz çikolatayı poşete doldurup ucunu makasla kesip pastanın bıçakla kestiğiniz oyuk yerlerine torba ile kontrolü bir şekilde sıkıp süsleyiniz, afiyetle...'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments