Sponsorlu Bağlantılar
Ayva Tatlısı
3 adet orta boy ayva
Herbiri için 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2-3 tane karanfil
Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkartın.Ortadan ikiye ayırın.Tencerinin dibine soyduğumuz ayva kabuklarını, karanfil ve ayva çekirdeklerini yerleştirin.Üzerine ayvaları koyup herbirine 2 yemek kaşığı şeker serpin.Suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynayınca ocağı iyice kısın. Suyunu çekip rengi dönünceye kadar 1-1,5 saat kadar pişirin. Tencerenin dibindeki su koyulaşıp jöle kıvamına gelmeli.
Kaymak yada krem şanti ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments