Ayva Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Aralık 2018 Cuma

Ayva Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Ayva Tatlısı
3 adet orta boy ayva
Herbiri için 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2-3 tane karanfil
Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkartın.Ortadan ikiye ayırın.Tencerinin dibine soyduğumuz ayva kabuklarını, karanfil ve ayva çekirdeklerini yerleştirin.Üzerine ayvaları koyup herbirine 2 yemek kaşığı şeker serpin.Suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynayınca ocağı iyice kısın. Suyunu çekip rengi dönünceye kadar 1-1,5 saat kadar pişirin. Tencerenin dibindeki su koyulaşıp jöle kıvamına gelmeli.
Kaymak yada krem şanti ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.canmutfak'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments