Beşamel Soslu Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Aralık 2018 Pazar

Beşamel Soslu Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Beşamel Soslu Börek 
Malzemeler 
2 adet tavuk göğsü.
2 adet yufka 
200 gr mantar
1 adet kuru soğan 
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı margarin 
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Tuz
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı un
Karabiber 
Tuz
Yapılışı 
Tavukları haşlayıp, minik minik didikleyin.Tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı ile küp küp doğranmış soğanı soteleyin.Üzerine yine minik minik doğranmış kırmızı biberi koyun bir iki döndürdükten sonra mantarları ilave edip, sotelemeye devam edin.sotelenen mantara tuzunu ilave edin.Beşamel sos için terayağ ve unu kavurup üzerine yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edin.Sos pişince karabiber ve tuzunuda koyun Pişen beşamel sosun içine didiklediğiniz tavuğu ve sotelenen mantarı koyup iyice karıştırın.
Margarin ile tereyağı tavada eritin.1 adet Yufkayı tezgaha yayın ve erittiğiniz yağ ile yufkanın her tarafını yağlayın ve yufkayı ikiye katlayın.İkiye katladığınız yufkanın geniş kısmına hazırladığınız beşamel soslu harcın yarısını koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu 2-2,5 cm eninde kesip herbirine kürdan geçirerek ruloların pişerken açılmasına engel olun.Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizip etrafına içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulmuş yumurta sarısı sürün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.Servisten önce kürdanları çıkarın.Afiyet olsun. alyaminakuzine'ye tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments