Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Lokum
Malzemeleri
3 su bardağı süt
3 kaşık un tepeleme
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker
1 paket vanilya
80 gr fındıklı çikolata
Arasi için 1paket kremsanti
1 çay bardağı süt
Üzeri için malzemeler
Hindistan cevizi
Fındık
yapılışı
Bir tencereye süt un kakao vanilyayı koyalım sütlü fındıklı çikolatayı küçük parçalar halinde kıralım ve tencereye koyalım sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim tercihen dikdörtgen olan bir fırın tepsisinin İçine hindistan cevizi bolca dökelim her yerine gelecek şekilde pişirmiş olduğumuz muhallebiyi de tepsimize eşit bir şekilde dökelim muhallebinin kalınlığı yaklaşık yarım santim olmalı Yoksa görüntü güzel olmayabilir bunun için tepsinin boyunu iyi ayarlamalısınız muhallebinin soğuması için beklesin daha sonra bir kapta krem şanti çırpalım soğuyan muhallebinin üzerine eşit bir şekilde sürelim sonra buzdolabında 2 saat bekletelim servis yapacağımız zaman buzdolabından alıp dört santim boyunda ve üç santim eninde bu şekilde 12 tane dikdörtgen olacaktır tabağa bolca Hindistan cevizi koyalım sipatulayla rula yapmış olduğumuz Muhallebiyi Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizelim Afiyet olsun'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments