Elmalı Çok Kolay Rulo Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

31 Aralık 2018 Pazartesi

Elmalı Çok Kolay Rulo Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





ELMALI KOLAY RULO PASTA
Malzemeler
Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı tepeleme un
Yarım paket kabartma tozu
İç malzemesi
5 adet orta boy elma
1 adet havuç
1.5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
İsteğe bağlı şeker (ben şeker eklemedim)
Üzeri için: Pudra şekeri
Elmalı rulo pasta nasıl yapılır?
Öncelikle elmaları ve havucu soyup rendeleyin.
Tavada hafif yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. 
İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı şeker ekleyin. Soğumaya bırakın. 
Büyük boy fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. 
Üzerine iç harcını kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde döşeyin. 
Yumurta ve şekeri beyazlayıp kabarana kadar çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.Yeniden karışana kadar çırpıp hamuru tepsiye döşediğiniz iç harcının üzerine dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.Üzeri hafif kızarana dek pişirin.Fırından aldığınız keki temiz bir örtünün üzerine ters çevirin.Kağıdı veya silikonu yavaşça kaldırın. Vakit kaybetmeden keki sıkıca sarın. (aşırı sıkmayın yoksa kek sönebilir)Strech filme dolayıp buzdolabına kaldırın.2-3 saat bekleyen pastanızı dolaptan alıp üzerine pudra şekeri serpin.Dilimleyerek servis edin.Cahide’nin notları:  Elmalarınız çok tatlıysa şeker atmaya gerek yok. Fakat yeteri kadar tatlı değilse 2-3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. 
Pastanızı ertesi güne kadar bekletebileceğiniz gibi, 2 saat sonra da servis edebilirsiniz. Pastayı rulo yapmadan önce baş kısmına 2 adet bütün muz koyup o şekilde rulo yapabilirsiniz. Ben dilimler kalın olur diye bunu yapmadım.cahide_sultan'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments