Sponsorlu Bağlantılar
Etimek Tatlısı
6 etimek (ben 8 adet kullandım)
Şerbeti için: (200ml lik bardak)
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi için:
100gr tereyağı
3 tepeleme çorba kaşığı un(55gr)
7 çorba kaşığı şeker (100gr)
2 su bardağı süt (400ml)
Üst kreması için
200ml krema (çok soğuk)
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Aslında tarifte üst kreması için krem şanti yazıyor ama ben uzun zamandır krem şanti kullanmıyorum. Krem şanti kullanmak isteyenler 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp kullanabilirler.
Etimekleri uygun bir tepsiye dizin. Şurubu için şeker ve suyu 8-10dk kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Muhallebisi için ufak bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip hafif kokusu çıkmaya başlayana kadar kavurun. Soğuk sütü ilave edip çırpıcıyla hızlıca karıştırın ki topaklanmasın. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip 2-3 dk koyulaşana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz muhallebiyi bir kaba aktarın. 5dk kadar mikserle çırpın ve soğumuş olan etimeklerin üzerine gezdirip, üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Üst kreması için soğuk kremaya pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Soğumuş ve buzdolabında en az 1 saat kadar beklemiş olan muhallebi katının üzerine kremayı (veya krem şantiyi) yayıp düzeltin. Dilediğiniz gibi süsleyin.Servis etmeden önce en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments