Sponsorlu Bağlantılar
Galeta Unlu Tatlı
Malzemeler;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
Yumurtalarımız ile şekerimizi krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra çırpmaya devam ederek, diğer malzemelerimizi sırasıyla ekliyoruz.
Geniş bir kare borcamımızı yağlayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz ve önceden 175 C’ye ısıtılmış fırında kek gibi üzeri hafif kızarana ve batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Şurup için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk su
Yapılışı;
Kekimiz pişerken şekerimizi soğuk suyumuzun içerisinde iyice karıştırarak eritiyoruz.
Kekimizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bir kaşık yardımıyla şurubumuzu döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Muhallebisi için ;
1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
Yapılışı;
Sütümüzün içerisine nişasta ve şekerimizi ekleyip, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebimiz hafif ılınınca içine 1 paket krem şanti ekleyip iyice çırpıyoruz ve soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
Dolapta, eğer vaktiniz varsa 1 gece, eğer yoksa 3-4 saat soğutup dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Ben süslemek için Antep fıstığı kullandım. Siz dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.www.bilenkadinlar.com
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments