Sponsorlu Bağlantılar
Gelin Pastası
Büyük boy borcam için
Malzemeler
👰🏻5 tane yumurta
👰🏻1 su bardağı şeker
👰🏻1 vanilya 👰🏻1 kabartma tozu
👰🏻1 su bardağı + 2 kaşık un
Şerbeti için
👰🏻2 buçuk su bardağı süt
👰🏻3 kaşık şeker
Muhallebisi
👰🏻1 lt süt
👰🏻1 su bardağı şeker
👰🏻3 kaşık un
👰🏻3 kaşık nişasta
👰🏻1 vanilya
👰🏻1 poşet toz krem şanti (muhallebi piştikten sonra katılcak)
-Üzeri için; 👉🏻 Hindistancevizi
Yapılışı
👰🏻yumurta ile şekeri 7dk mikserle yüksek devirde çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip hamuru hazırlayın.
👰🏻tepsiyi yağlayıp hamuru dökün ve eşit olarak bir kaşık yardımıyla yayın.
Önceden ısıtılmış 160c fırında 25-30dk pişirin.
👰🏻pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyunca kürdan ile her yerine delikler açın.
👰🏻Şerbetini iyice karıştırın şeker erimiş olsun ve kekin üzerine eşit miktarda dökün.
👰🏻Krem şanti hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin ve ılıklaşması için bir kenara kaldırın.
👰🏻ılınan muhallebiye toz kremşantiyi ilave edip mikserle 3dk çırpın.
👰🏻muhallebiyi yine eşit şekilde kekin üzerine yayın ve düzeltin.
👰🏻üzerine bolca hindistan çevizi serpin.
👰🏻buz dolabında 3-4 saat dinlendirin ve süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun☺️'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments