İncirli Biskrem kurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
1oda sıcaklığında margarin1 yumurta
5yemek kaşığı pudra şekeri
3yemek kaşığı yoğurt
1vanilya
yarım paket kabartma tozu
göz kararı un
iç malzemesi 25 adet kuru incir
2 kaşık tozşeker
yarın çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:İncirleri küp küp doğrayıp üzerlerini gececek kadar kaynar su döküp yarım saat bekletin.
İncirlerin suyunu süzüp rondoya çekin ve bir tavaya alın 2kaşık tozşeker ve tarçını ilave edip biraz kavurup altını kapatın.
yunueta ve pudra şekerini çatalla bir iki karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
unu azar azar ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
hamuru 3e bölün.
her bir hamuru elinize alıp uzun rulo yapın ve merdane ile uzunlamasına açın yaklaşık 4parmak genişliğinde 35cm uzunluğunda manurun yini uzunlamasına harçtan sürün.
her iki tarafını birleştirip hafifçe bastırın ve bıçakla kesin.
kestiğiniz hamurları tepsiye üstleri düz olacak şekilde yerleştirip önceden ısıtılmış 150c fırında üzerleri kızarmadan pişirin. 👉🏻fırından çıkınça üzerlerine örtü serip soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments