Sponsorlu Bağlantılar
Kakaolu pandispanya için
4 adet yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için
Bir adet portakal
İrmikli krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
İrmikli pastanın yapılışı
Pandispanyayı her zamanki gibi hazırlayın
24 veya 26 cm.lik ortası delik olmayan,yağlanıp unlanmış kek kalıbına hamuru dökün
175 derecelik fırında pişirin
Krema malzemelerini bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
Krema kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar pişirmeye devam edin ki irmik pişsin.
Pasta kekinizi ortadan ikiye kesin
Alttaki parçayı yarım portakal suyuyla ıslatın.(Ben portakalı direk üzerine gezdirerek sıktım)
Kremayı alt kekin üzerine döküp yayın.
İkinci kek parçasınını da kremanın üzerine kapatın.
En üste de kalan yarım portakalı gezdirerek her yerine sıkın.
Bir su bardağına yakın sütle çırptığınız bir paket krem şantiyi pastanın üzerine sürün
Dilediğiniz gibi süsleyip,2 saat kadar sonra servis yapın.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments