Sponsorlu Bağlantılar
İRMİKLİ FİNCAN TATLISI yaptım hemde bisküvili😋Sunum açısından böyle çok şık olacağını düşündüm inşallah sizde beğenirsiniz🙈🙋🏼😋Tek lokma bişey anlamadım diyen 3,4 tane yedi maşallah🙈😂Aslında klasik sütlü irmik tatlısı ama fincanda ayrı bir güzel oldu sanki 🙈👌😉😉Çocuklar bayıla bayıla yiyor benden söylemesi😋Siz bir kırmızı kalp bırakın bana ben tarifi hemen düzenleyip geliyorum 🙈🤗😉😉😉İRMİKLİ BİSKÜVİLİ FİNCAN TATLISI ...Malzemeler..1 litre süt ,1 su bardağı irmik,1 su bardağı şeker,1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,1 vanilya...Üzeri için 5 tane yulaflı bisküvi...Sütü,irmik ve şekeri tencereye alıp orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırıyoruz..Kaynamaya başlayıp koyulaşınca vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz..Fincanlarımıza bir damla sıvı yağ damlatıp fırçayla heryerini ıslatıyoruz..Elimizle ufakadığımız bisküvilerden fincanlara paylaştırıyoruz..Muhallebimizi fincanlara pay edip streç filmle sarıp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz..Ertesi gün ters çevirip servis tabağına alabilirsiniz...Püf noktaları✍️✍️Muhallebimizi kaynayıp ocaktan alana kadar tel çırpıcıyla sürekli karıştırmak gerekiyor✍️Muhallebiyi fincanlardan çıkarırken kenarlarından bir bıçak yardımıyla havasını almak daha kolay çıkmasını sağlayacaktır..'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments