Sponsorlu Bağlantılar
Krem Karamel
2 litre süt
14 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı tepeleme dolu un
4 adet yumurta
2 paket vanilya
Karamel için 8 çorba kaşığı şeker Derin bir tencereye şeker,un ve bir tane vanilya konulup karıştırılır. Yumurtalar eklenip iyice tel çırpıcıyla çırpılır.Süt azar azar ilave edilir. Böylece topaklanma olmaz. Karıştırarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca ikinci vanilya eklenip ocaktan alınır.Önceden ıslattığımız kaselere boşaltılır.Bir tavaya 8 kaşık şeker konulur.Kısık ateşte şeker erimeye bırakılr.Rengi dönüp karamel kıvamına gelince (köpük köpük oluyor) ocaktan alınır.Bir yemek kaşığı kadar muhallebinin üzerine konulur. Ben sosu bol seviyorum.Arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı karamel koyabilirsiniz.Önce şeker donuyor merak etmeyin. Yavaş yavaş eriyip sos kremanın her yanını kaplıyor. Karamel eriyince buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Muhakkak soran olacaktır bu tarifi yarım ölçü yapmadım.Eğer yarım ölçü yaparsanız 3 yumurta kullanın.Un ölçüsü de önemli mutlaka kaşığın alabildiği ölçüde tepeleme şekilde un koyun. Kaselerdeki muhallebi soğumadan karamelini yapıp dökünki sıcaklığı ile eriyip altına geçsin.15-17 kase kadar çıkıyor bu ölçülerden. Afiyet olsun🌹'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments